Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Κέικ “κουβερτούρα”

Τόσο αφράτο και τόσο μα τόσο σοκολατένιο!!!

 DSC_0032

Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
180 γρ. βούτυρο
300 γρ.ζάχαρη
340 γρ.αλεύρι
3 αυγά
11 γρ. μπέικιν πάουντερ
κουβερτούρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο,μέχρι να
ασπρίσει το μείγμα.

DSC_0005

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

DSC_0007

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γιαούρτι.

DSC_0008

Τέλος χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε
στο μείγμα το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.

DSC_0009

Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ρίχνουμε από πάνω μπόλικα κομμάτια σοκολάτας.

DSC_0010

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ρίχνουμε πάλι σοκολάτα.

DSC_0011

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

DSC_0038

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.

DSC_0039

Η συνταγή είναι επαγγελματική!

DSC_0035

16 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα καλημέρα,
    Να μαι μετά από πολύ καιρό ξανά!
    Θέλω να σου πω πως το κεικ αυτό είναι θεσπέσιο.
    Αφράτο και προκλητικά νόστιμο. Συγχαρητήρια!!!

    Τα φιλιά μου
    Μαριάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τη Μαριάνθη!!

    Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου,
    είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό κέικ!

    Ελπίζω να σε βλέπουμε από δω και πέρα πιο συχνά..
    Φιλάκια πολλά στη μπεμπούλα σου!
    Αλέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό!
    Το πήρα στα αστεία όταν διάβασα το "επαγγελματικό" όμως πραγματικά αυτό το κέικ ξεχωρίζει!

    Ευχαριστώ παρά πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιάννη.

      Είδες τι κέικ είναι αυτό!!
      Όσο για το "επαγγελματική" μην το γελάς όπου το γράφω ισχύει!
      Έχουμε κι εμεις τα κονέ μας,τι νομίζεις;

      Φιλιά Γιάννη μου καλό Σ/Κ.
      Α.

      Διαγραφή
    2. Ε, πως να μην γελάσω, τόσες νόστιμες συνταγές έκανα από το blog σου, δηλαδή τι ήταν, ερασιτεχνικές;;; Αυτοί πάντως που τις δοκίμασαν δεν είχαν τέτοια άποψη!

      Διαγραφή
    3. Ε, πως να μην γελάσω, τόσες νόστιμες συνταγές έκανα από το blog σου, δηλαδή τι ήταν, ερασιτεχνικές;;; Αυτοί πάντως που τις δοκίμασαν δεν είχαν τέτοια άποψη!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα κι από εμένα...Έφτιαξα το κέικ και είχε επιτυχία...
    Πολύ νόστιμο και φούσκωσε πολύ διότι το έφτιαξα σε μακρόστενη φόρμα..
    Για ακόμη μια φορά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια γι αυτή την τόσο ωραία συνταγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έφτιαξα κι εγώ. Είναι πολύ εύκολο, αφράτο και διατηρήθηκε μια εβδομάδα χωρίς να μπαγιατέψει. Το 'λάθος' που έκανα ήταν ότι το έβαλα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα, οπότε τα κομμάτια σοκολάτας ήταν στον πάτο, αντί στην επιφάνεια. Η γεύση προφανώς δεν είχε πρόβλημα, αλλά έχασε σε εμφάνιση.
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξάνδρα μου,
    μπορώ να αντικαταστήσω το γιαούρτι με γάλα ή κρέμα γάλακτος;
    Θέλω να το φτιάξω αύριο πρωί αλλά δεν έχω γιαούρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χρυσούλα μου.
      Δυστυχώς δεν έτυχε να το κάνω ποτέ χωρίς γιαούρτι και σίγουρα,δεν μπορώ να σου απαντήσω.

      Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου θα σου έλεγα να βάλεις 200 γρ. γάλα μέσα στα οποία θα έχεις ρίξει 1-2 κ.σ. χυμό λεμόνι .Αστο 2-3 λεπτά να σταθεί και να γίνει ξινόγαλα.
      Νομίζω πως ετσι θα γίνει καλύτερη δουλειά.
      Αν το δοκιμάσεις γράψε μου το αποτέλεσμα....

      Σε φιλώ και σου εύχομαι να έχεις μια όμορφη μέρα!!!!!!!!!!!
      Αλέκα

      Διαγραφή
    2. Αλεξάνδρα μου το έκανα έτσι ακριβώς όπως μου είπες!
      Επειδή δεν έχω ξανά δοκιμάσει κέικ με ξινόγαλα φοβόμουν για το αποτέλεσμα!
      Μου βγήκε καταπληκτικό!
      Αποθήκευσα την συνταγή και θα το κάνω κάποια στιγμή και με γιαούρτι..αλλά δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά!Αποκλείεται να είναι ΠΙΟ νόστιμο.Ίσως είναι το ίδιο!;)
      Σε φιλώ κ' σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα καλημέρα!!

      Χρυσούλα μου το ξινόγαλα στην ουσία είναι αραιό γιαούρτι!

      Χαίρομαι τόσο που σου άρεσε κι αυτή η συνταγή.
      Να'σαι καλά για τα καλά λόγια που μου γράφεις πάντα!

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραίο κέικ! Αν κ μου βγήκε λίγο πηχτή η ζύμη κ αγχώθηκα στην αρχή αλλά το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ωραιότερο κεικ που εχω κάνει ποτέ.πεντανοστιμο!!!μπραβο Αλεξάνδρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηθελα να 'ξεφορτωθω' το γιαουρτι και επελεξα αυτο το κεικ Αλεξανδρα μου.
    Υπεροχη υφη, αφρατο, γευστικοτατο και πολυ ευκολο! Τι αλλο να ζητησει κανεις?! :-))))
    Σε φιλω πολυ πολυ!
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ νόστιμο, όπως και ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει από τις συνταγές σας, αλλά έχω μια απορία: όσες φορές το έχω κάνει ένα μέρος της ζύμης μένει διαφορετικό από την υπόλοιπη ζύμη, σαν άψητο. Είτε το ψήνω 45' είτε 60' το ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...