Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Μανιτάρια με μπεσαμέλ

Ένα φαγάκι άλλο πράμα!!!!
SV101833

Υλικά
400-500 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. κόκκινο κρασί
4 κ.σ.ντοματάκι κον-κασέ
αλάτι,πιπέρι
1 κούπα μπεσαμέλ
50 γρ. καπνιστό τυρί (Βερμίου ή Βικτώρια Αγνό ή Μετσοβόνε)
λίγο τυρί ακόμη για το πασπάλισμα

για την μπεσαμέλ
1 κούπα γάλα ζεστό
2κ.σ. βούτυρο
2κ.σ. αλεύρι
αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Τα βάζουμε σε PYREX(χρησιμοποιήστε PYREX ή σκεύος
όχι πολύ μεγάλο αλλά τόσο όσο να καλύπτετε από μια κούπα μπεσαμέλ).
Προσθέτουμε λάδι,κρεμμύδι,σκόρδο,αλάτι,πιπέρι και βάζουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

SV101793

Στο μεταξύ ετοιάζουμε την μπεσαμέλ.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και καβουρντίζουμε το αλεύρι.

SV101795

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

SV101797

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί
και αλάτι αν χρειαστεί.

SV101799

Στα 20 λεπτά βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο
και τα σβήνουμε με το κρασί.

SV101811

Προσθέτουμε την ντομάτα.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας να πάνε παντού.

SV101812

Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι ακόμη.

SV101813

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου τρία τέταρτα της ώρας ακόμη,
μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό μας.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο πριν το σερβίρουμε.
Ένα καταπληκτικό συνοδευτικό που τρώγεται άνετα και σαν κυρίως
πιάτο παρέα μια πράσινη σαλάτα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη από τις καλύτερες συνταγές για μανιτάρια!!

SV101834

1 σχόλιο:

  1. Όπως τα λες Αλέκα μου!! Απλά τέλειο, πεντανόστιμο!!
    Δεν είχα κρασί και έσβησα με λίγο ξύδι.
    Ενθουσιάστηκα, μπράβο!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...