Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τρελόπιτα ή πατσαβουρόπιτα

Θα σας τρελάνει!!!
DSC_0171

Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 γιαούρτι αγελαδίτσα (200 γρ.)
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες ηλιέλαιο
6 αβγά
1 baking powder
1 βανίλια

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε
το γιαούρτι,το ηλιέλαιο,το baking και τη βανίλια.

DSC_0149

Ανοίγουμε ένα–ένα τα φύλλα μπροστά μας και ρίχνουμε
2-3 κουταλιές από το μείγμα ακατάστατα.
Διπλώνουμε τα φύλλα περίπου 1 εκ. στην πάνω και στην κάτω
πλευρά τους και τα σουρώνουμε σαν βεντάλια.
Τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο
ταψί φούρνου.
Περιχύνουμε την επιφάνεια των φύλλων με το μείγμα
που μας περίσσεψε.

DSC_0126

Ψήνουμε κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς
για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να
κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για
5-6 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει
το μείγμα).

DSC_0130

Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει καλά.

DSC_0132

Σερβίρουμε.
DSC_0161

ΣΗΜ: Ζητώ συγγνώμη γιατί από λάθος χειρισμό “χάθηκαν” οι φωτογραφίες
από το στάδιο γεμίσματος των φύλλων.
Θα προστεθούν αμέσως μόλις επαναλάβω τη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...