Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Καραμέλα γάλακτος στα πολύ γρήγορα

Τώρα πια είναι του “χεριού” σας!
DSC_0020

Υλικά
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
125 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα των 397 γρ.

Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο,
πάνω σε μέτρια φωτιά και τ’ αφήνουμε να λιώσουν και να ενωθούν χωρίς
να ανακατεύουμε.
DSC_0005

Όταν είναι έτοιμα,προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
DSC_0007

Ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει το μείγμα και να μυρίσει η καραμέλα.
 
DSC_0010

Αφήνουμε να σταθεί ,να κρυώσει αρκετά και είναι έτοιμη να τη
χρησιμοποιήσουμε.

DSC_0025

ΣΗΜ:Η συνταγή βγάζει ένα βάζο καραμέλα γάλακτος,όσο είναι
το τυποποιημένο που αγοράζουμε από το Σ/Μ (περίπου 400 γρ.)
και λίγο παραπάνω.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν την ποσότητα που ζητάει η συνταγή σας κάθε φορά.

1 σχόλιο:

  1. πόση ώρα χρειάζεται απο τη στιγμή που θα μπεί το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει καραμέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...