Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα τόνου

Δώστε άλλο “τόνο” στη μακαρονάδα σας!!

!
DSC_0140

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
3-4 κ.σ βούτυρο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο καλής ποιότητας

για τη σάλτσα
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 μέτριες ώριμες ντομάτες περασμένες από το multi ή ένα κουτί κον κασέ
(στη 2η περίπτωση θα χρειαστεί να προσθέσουμε στη σάλτσα
και λίγο νερό από αυτό που βράσανε τα μακαρόνια)
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
2-3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το γούστο μας)
1 φύλλο δάφνης σπασμένο στη μέση
1 κουτί τόνο των 160 γρ. σε νερό καλά στραγγισμένο
αλάτι,πιπέρι

για το πασπάλισμα
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε.
Αν βάλουμε στη σάλτσα κον κασέ,κρατάμε περίπου
3/4 κούπας από το νερό που έβρασαν για να το βάλουμε
στη σάλτσα που την ετοιμάζουμε ταυτόχρονα.
Βάζουμε τα μακαρόνια ξανά στην κατσαρόλα.
Σε μικρό σκεύος “καίμε” 3-4 κ.σ. βούτυρο ή αν θέλουμε ελαιόλαδο
και τα περιχύνουμε.

DSC_0093

για τη σάλτσα:Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

DSC_0080

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και
σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι να γυαλίσει.

DSC_0083

Προσθέτουμε τη ντομάτα,τον πελτέ,(το νερό αν χρησιμοποιήσουμε
κον κασέ),το σκόρδο,αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να μισοβράσει σε μέτρια φωτιά σκεπασμένη.

 
DSC_0086


DSC_0082

Στραγγίζουμε τον τόνο,στο μεταξύ και τον προσθέτουμε και
αυτόν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

DSC_0087

Βάζουμε και το φύλλο της δάφνης.

DSC_0089

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει
μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.

DSC_0090

Σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με
μπόλικο τυράκι της επιλογής μας.

DSC_0100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...