Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
  
SV107105

Υλικά
5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος
4 κουταλιές ελαιόλαδο

για τη σάλτσα αυγολέμονο
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
2 αυγά

για τα γιουβαρλάκια
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τα αραδιάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα
αφήνουμε να περιμένουν.

 SV107077

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια.

SV107083

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την
κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.
Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού
σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας.

SV107095

SV107097

Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας
ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

SV107099

Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!!
 SV107119
Απολαύστε την!!

SV107107

Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.

6 σχόλια:

  1. Τα εφτιαξα σημερα!Πολυ νοστιμα κ ευκολα!!Συγχαρητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας!
    τι κιμά θα προτείνατε για τα γιουβαρλάκια?
    ευχαριστώ
    Φωτεινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτα τα γιουβαρλάκια σου. Πρώτη φορά τα πετυχαίνω. Εύκολα και γρήγορα. Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ νοστημα τα γιουβαρλακια σας...εχω φτιαξει κ αλλες συνταγες δικες σας και ειναι ολες πετυχιμενες.απο δω κ στο εξης μονο απο σας θα κλεβω������

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...