Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τερίν μελιτζάνας

Ένα φαγητό ΟΝΕΙΡΟ!!!!
DSCN0913

Υλικά
2-3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες,σε φέτες τηγανισμένες
1 μελιτζάνα ψημένη στα κάρβουνα ή στο μάτι της κουζίνας (για να έχει το άρωμα του καπνού)
αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι
κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα

για τη μπεσαμέλ
500 ml. γάλα ζεστό
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
400 γρ.φέτα τριμμένη στο χέρι
350 γρ.διάφορα κίτρινα τυριά(φροντίστε ανάμεσα στα τυριά να
υπάρχει και κάποιο καπνιστό δίνει άλλο άρωμα στο φαγητό)

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες μας όπως ξέρουμε και τις τηγανίζουμε.
Τις βγάζουμε σε χαρτί για να φύγει το περίσσειο λάδι.

DSCN0896

Παίρνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και
στρώνουμε τις μελιτζάνες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε
όταν βγάλουμε το φαγητό να είναι όμορφο και σε εμφάνιση.

DSCN0898

Οι μελιτζάνες θα πρέπει να πέφτουν έξω από το τη
φόρμα για να σκεπάσουμε στη συνέχεια τη γέμιση.

DSCN0899

DSCN0900

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Μέσα σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο
ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι
να πήξει η κρέμα.

DSCN0902

Ρίχνουμε σε μπολ τη μεσαμέλ,την ψητή μελιτζάνα,καθαρισμένη
και κομμένη όσο γίνετε πιο λεπτή και τα τυριά και ανακατεύουμε
καλά να ενωθούν τα υλικά.

DSCN0903

Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε
το μείγμα στη στρωμένη με μελιτζάνες φόρμα.

DSCN0904

DSCN0905

Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα κομμάτια της μελιτζάνας που
περισσεύουν.

DSCN0906

DSCN0907

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

DSCN0908

Αναποδογυρίζουμε το φαγητό σε πιατέλα και αφού κρυώσει ελαφρά
πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

DSCN0917

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη για να στέκεται η γέμιση και κόβουμε
σε κομμάτια.Σερβίρουμε.

DSCN0922

ΤΙΡΑν θέλετε μέσα στην μπεσαμέλ και αφού την κατεβάσετε από τη φωτιά μπορείτε να
προσθέσετε 1-2 αβγά.
Η γέμιση της συνταγής μέσα σε φύλλο σφολιάτας δίνει φανταστική μελιτζανόπιτα!
Δοκιμάστε την !!!!!

6 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ όμορφη η συνταγή και πολύ καλοστημένη η παρουσίαση! Θα τη δοκιμάσω για το φετινό Χριστουγεννιάτικο μπουφέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους λατρεις της μελιτζανας μαλλον θα ειναι τελεια.
    Θα την φτιαξω τα χριστουγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...