Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Μηλοπιτάκια

Μήλα ζουμερά και κατακόκκινα!
Ώρα να φτιάξουμε μηλόπιτες….

x

Υλικά

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

για τη γέμιση
2 μεγάλα μήλα στον τρίφτη
1 κ.σ.χυμό λεμονιού
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2/3 κούπας καρύδια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά,χωρίς να προσθέσουμε
το χυμό από το πορτοκάλι, για να γίνει η ζύμη μας τριφτή.

SV107766

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό.

SV107780

Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα
που να μην κολλάει.

SV107786

Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας
όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ.

SV107776

Στη συνέχεια παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη μας και
τα ανοίγουμε σε στρόγγυλα φυλλαράκια.
Βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας
μισοφέγγαρα. Μη σας προβληματίσει αν σε κάποια σημεία η ζύμη
ανοίξει ελαφρά,συμβαίνει αυτό.
Δεν πρόκειται να επιρεάσει τα πιτάκια σε τίποτα.

SV107800

SV107801

Αραδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν.

SV107805

Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και
τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

xa

Συνταγή της κ.Αλεξιάδου

2 σχόλια:

  1. Τα αγαπώ αυτά τα μηλοπιτάκια! Τα έχω κάνει 3- 4 φορές και ειναι υπέροχα με τον καφέ. Τώρα που φθινοπώριασε πάλι τα θυμήθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...