Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Τυροπιτάκια κρασάτα

Αφιερώνω αυτή τη συνταγή στην πολύ καλή μας φίλη Χρύσα που είχε
την ευγενική καλοσύνη να μου την εμπιστευτεί.
Χρύσα μου χίλια ευχαριστώ για την εξαιρετική συνταγή σου!!!!!

SV102063

Υλικά

για την ζύμη 
250ml. σπορέλαιο 
250ml. άσπρο κρασί ή ρετσίνα
1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
1/2 κ.γ αλάτι

για την γέμιση
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. φέτα
100 γρ κίτρινα τυριά(φροντίστε να βάλετε μέσα και λίγο καπνιστό) 
λίγο πιπέρι

κρόκο αβγού για το άλειμμα


Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης
μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.Μην προσθέσετε άλλο αλεύρι
τα υλικά είναι μετρημένα ακριβώς και τα τυροπιτάκια
γίνονται πολύ αφράτα. 

SV102036

SV102039

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30'.
Σε άλλο μπωλ τρίβουμε την φέτα, την ανακατεύουμε με το
γιαούρτι και το κίτρινο τυρί. Προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

SV102037

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε και βάζουμε
μέσα γέμιση τα κλείνουμε καλά για να μην χυθεί η γέμιση.

SV102041

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με έναν κρόκο αβγού.

SV102043

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να
ροδοκοκκινήσουν (περίπου 30').

SV102064

2 σχόλια:

  1. τελειαααααααααα............χρονια εχω να μπω σ αυτο το σπιτακι....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...θα το δοκιμασω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα τα έκανα και έγιναν τέλεια. Τριφτα και νόστιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...