Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κέικ μήλου με σως σοκολάτας

Tο Μήλον της Έριδος!!!

Συνταγές..8

Υλικά
1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
3 αβγά
1 βανίλια
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καρυδόψιχα αλεσμένη,όχι πολύ λεπτή
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
4 κ.σ. αλεύρι (2 για να ανακατέψουμε με τα μήλα και 2 για τα καρύδια)
για τη σως σοκολάτας
150 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά,εκτός από τα καρύδια και τα μήλα,
στο μπολ του μίξερ.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά με το μίξερ,μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα.

DSCN1693

DSCN1694

DSCN1695

DSCN1696

DSCN1697

Βάζουμε στα μήλα τις 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά,
για να αλευρωθούν όλα τα κομμάτια.

DSCN1698

Κάνουμε το ίδιο και με τα καρύδια.Προσθέτουμε μήλα
και καρύδια στο μείγμα του κέικ.Ανακατεύουμε απαλά.

DSCN1699

Αδειάζουμε το κέικ σε μεγάλη,καλά βουτυρωμένη,φόρμα
με διάμετρο 26εκ.

DSCN1700

DSCN1701

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,
για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο
σουβλάκι,αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο,το αφήνουμε 10 λεπτά
να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα να
κρυώσει τελείως.

DSCN1702

Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το αδειάζουμε μέσα σε μπολ που
έχουμε βάλει τη σοκολάτα.

DSCN1736

Ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ενιαίο.
Αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει καλά και περιχύνουμε το κέικ.

DSCN1730

3 σχόλια:

  1. aleks den ksero poia milopita na protoftiakso........mmmmmmmmmmm oles einai 1+1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίες συνταγές!! Έχω ξετρελαθεί με όλες...Ήδη δοκίμασα 2-3 και ήταν εξαιρετικές. Στη συγκεκριμένη συνταγή θα μπορούσα να αντικαταστήσω τη σως σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας (από ζαχαρούχο γάλα); Φαντάζει καλός συνδυασμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι.
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες ότι δοκίμασες.
      Το συγκεκριμένο κέικ είναι πολύ νόστιμο και σκέτο!
      Με σάλτσα καραμέλας δεν ξέρω πως θα γίνει δεν το εχω δοκιμάσει αν όμως είναι του γούστου σου γιατί όχι;

      Αν το δοκιμάσεις θα χαρώ να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου...

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...