Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Χρυσές πατατούλες με μπριζόλες στο φούρνο

Ένα φαγητό…λουκούμι!

SV102480

Υλικά

3 μπριζόλες χοιρινές
6 πατάτες μέτριες
μουστάρδα
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
ρίγανη
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις πλυμένες μπριζόλες στο ταψί,αλατοπιπερώνουμε,
ρίχνουμε ρίγανη και αλείφουμε καλά με μουστάρδα και λάδι.

SV102470

SV102472

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις αραδιάζουμε γύρω από τις μπριζόλες.

SV102478

Στύβουμε τα λεμόνια και ανακατεύουμε το χυμό τους
με το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε,για να
ρίξουμε στο φαγητό μας και 2-3 κουταλιές μουστάρδα.

SV102473

SV102475

Περιχύνουμε τις πατάτες.Αλατοπιπερώνουμε και
ρίχνουμε πάλι λίγη ρίγανη.Σκεπάζουμε το ταψί με
αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς
για μιάμιση ώρα.

SV102476

SV102479

Στη μία ώρα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούμε
το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε ξανά στο φούρνο για την υπόλοιπη
μισή ώρα να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.

SV102481

Στο φαγητό δε χρησιμοποιούμε καθόλου νερό,το αφήνουμε
να ψηθεί με τα δικά του υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...