Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Κιμαδόπιτα με σφολιάτα

Η αγαπημένη μας κιμαδόπιτα!!!
Δοκιμασμένη εδώ και χρόνια έχει εδραιώσει
για τα καλά τη θέση της στο τραπέζι μας!!!


SV109009

Υλικά
1/2 κιλό κιμά
1/2 κούπας κίτρινα τυριά ή κεφαλοτύρι
1/2 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές φρυγανιά
2-3 φέτες γαλοπούλα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αβγά
1/2 κούπας γάλα
αλάτι,πιπέρι

2 φύλλα σφολιάτας
1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα της σφολιάτας

Εκτέλεση
Απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας στο ταψί μας και το αλείφουμε
με το χτυπημένο αβγό. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200
βαθμούς για 15 λεπτά να ροδίσει.

SV108995

Βάζουμε τα 6 πρώτα υλικά της γέμισης σε μπολ.

SV108996

Χτυπάμε τα 3 αβγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μπολ.

SV108997

Ανακατεύουμε καλά.

SV108999

Όταν είναι έτοιμο το φύλλο μας , το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε
ομοιόμορφα επάνω τη γέμιση.

SV108998

SV109000

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι
τρυπάμε στα σημεία που θα την κόψουμε όταν ψηθεί.

SV109001

Αλείφουμε πάλι με το χτυπημένο αβγό και βάζουμε στο φούρνο
στους 140 βαθμούς.

SV109003

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει!

SV109025

Η συνταγή με κάποιες αλλαγές είναι της κυρίας Αλεξιάδου.

3 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα φτιάχνω τις συνταγές σου εδώ και καιρό αλλά σήμερα απογοητεύτηκα εντελώς. Εφτιαξα αυτή την κιμαδόπιτα ακολουθώντας τη συνταγή κατά γράμμα και έγινε μια αποτυχία, το έψηνα δύο ώρες στο φούρνο και ο κιμάς άψητος, μέχρι που έβγαλα τη σφολιάτα απο πάνω μπας και ψηθεί το άφησα άλλη μια ώρα και ο κιμάς παρέμενε άψητος. Μέσα ήτανε κόκκινο εντελώς άψητο. Δεν ξέρω τι έφταιγε αλλά έγινε αποτυχία εντελώς. Λυπάμαι πάρα πολύ τα υλικά που χρησιμοποιήσα και το φούρνο που έκαψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητη-ε μου αν δεν τσιγαριστει ο κιμας δεν τρωγεται μεσα σε πιτα ΠΟΤΕ!!!!!!Η Αλεξανδρα εχει κανει λαθος σε αυτη τη συνταγη οπως και σε αλλες που εχω εντοπισει εγω και εκλαψα αντιστοιχως τα υλικα μου.Απλα να περνεις ιδεες για τις συνταγες αλλα να μαθεις και τα βασικα της μαγειρικης για να μπορεις να κρινεις αν μια συνταγη θα ειναι καλη.Καλη επιτυχια απο εδω και περα!!!!!

      Διαγραφή
  2. Εγώ τον μαγειρεύω τον κιμα.Ποτέ έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...