Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κυδώνι γλυκό κουταλιού

Της εποχής!
DSC01448[1]

Υλικά
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
250 ml. νερό
200 γρ. γλυκόζη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 μεγάλα φύλλα μοσχολούλουδο


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον ειδικό τρίφτη τα κυδώνια.
Τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και χυμό
από μισό λεμόνι μέχρι να τελειώσουμε με όλα για να μη
μαυρίσουν.
DSC01437[1]

Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά
σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη.

DSC01438[1]

Στραγγίζουμε τα κυδώνια από το νερό και τα ρίχνουμε μέσα
στο σιρόπι.Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία
μέχρι να δέσει το γλυκό μας.

DSC01442[1]

Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το γλυκό από τη φωτιά
προσθέτουμε τη γλυκόζη,το χυμό λεμονιού και τα
φυλλαράκια του μοσχολούλουδου.

DSC01443[1]

ΣΗΜ:Είναι σημαντικό να τρίψουμε το κυδώνι στον ειδικό τρίφτη για κυδώνια
και όχι σε κοινό τρίφτη κρεμμυδιού.
Αν δεν μπορούμε να βρούμε τρίφτη είναι προτιμότερο να κόψουμε
τα κυδώνια με το μαχαίρι,σε λεπτά κομμάτια,όπως τις τηγανιτές πατάτες.
Σβήνοντας την κουζίνα θα πρέπει να αποσύρουμε
και την κατσαρόλα μας από το μάτι για να σταματήσει να βράζει
το γλυκό, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά το χρώμα του.
Θα το κάνει σκούρο,πράγμα που δε θέλουμε.
Αδειάζουμε το γλυκό όσο είναι ακόμη ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα.

DSC01445[1] 

Tη συνταγή έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Νόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...