Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Παλμιέ με τυριά και κρεμμύδι

Ένα απίθανο finger food!!!

SV104263

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα,τσένταρ,καπνιστό κ.α.)
1/2 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σταυρωτά στα 4.

 
SV104248

Απλώνουμε τα τυριά πάνω στο κάθε κομμάτι.

SV104249

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

SV104250

Το απλώνουμε και αυτό πάνω από το τυρί.
Φροντίζουμε τόσο το τυρί όσο και το κρεμμύδι να
φτάνουν μέχρι τις άκρες των κομματιών.

SV104251

Διπλώνουμε το κάθε κομμάτι και από τις δυο μεριές
προς το κέντρο 2 φορές.

SV104253

Πιέζουμε ελαφρά να ενωθούν οι 2 πλευρές.

SV104254

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κομμάτια περίπου 
ενάμιση εκ.

SV104252

Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή
μέχρι να ροδίσουν.

SV104255

SV104257 

Συνοδέψτε τα με κρύα μπίρα ή κρασί της αρεσκείας σας και
απολαύστε την υπέροχη γεύση τους!!!

SV104283

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...