Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Τούρτα Λευκή!

ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!


SV109812

Υλικά
για το κέικ
1 κούπα μαργαρίνη soft
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο
1/4 κουταλάκι σόδα
4 αβγά
2/3 κούπας γάλα

για τη διακόσμηση με σαντιγί
500ml κρέμα γάλακτος
7-8 κουταλιές άχνη
1/2 κούπας καρύδια
1/4 κούπας ινδοκάρυδο
2 κουταλιές πουτίγκα στιγμής

σιρόπι κομπόστας για να βρέξουμε το παντεσπάνι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το κέικ σε μπολ και τα χτυπάμε για
4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.

IMG_1100

IMG_1101

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε
για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

IMG_1102

IMG_1104

Βάζουμε όλα τα υλικά της διακόσμησης με σαντιγί στο
μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά,μέχρι το μείγμα να πήξει.

SV109797

Χωρίζουμε το κέικ μας στα δύο και απλώνουμε,αφού πρώτα
σιροπιάσουμε ελαφρά το μισό μείγμα της σαντιγίς.

SV109795

SV109798

SV109799

Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι του κέικ,βρέχουμε και πάλι
ελαφρά και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.Στολίζουμε όπως
μας αρέσει και βάζουμε στο ψυγείο.

SV109807

ΣΗΜ:Αν δεν έχετε σιρόπι από κομπόστα φτιάξτε μόνοι σας ένα ελαφρύ σιρόπι
βράζοντας για 5 λεπτά (από την ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα),
1 κούπα νερό με μία κούπα ζάχαρη.


Αν θέλετε παραλείψτε τη διακόσμηση με σαντιγί και θα έχετε ένα απλό κέικ
με ινδοκάρυδο,πεντανόστιμο!!

SV109824

Η συνταγή μόνο για το κέικ είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας,

    Θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι η πουτίγκα στιγμής.
    Ευχαριστώ
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...