Print Friendly and PDF

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το καλύτερο Κέικ Μαρμπέ

Έφαγα τη γη να τ’ αναζητάω!
 

DSC_0009 

Υλικά
3 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
5 αβγά
2 βανίλιες
1 (20 γρ. ή 2 κ.σ.) baking powder
1 κούπα γάλα (3/4 εβαπορέ με 1/4 νερό)
2 κ.σ. κακάο καλά ανακατεμένο με
2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν.

DSC_0004

DSC_0006  

Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

DSC_0007

Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι,αφού πρώτα το ανακατέψουμε
με το baking.

DSC_0009

DSC_0010 

Αδειάζουμε τα 2/3 του μείγματος σε μία πολύ καλά βουτυρωμένη
φόρμα με διάμετρο 26 εκ.

DSC_0011

Στο υπόλοιπο 1/3 του μείγματος προσθέτουμε το κακάο,αφού πρώτα
το ανακατέψουμε καλά με το νερό.

DSC_0013

Χτυπάμε για λίγο με το mixer να γίνει το μείγμα μας καφέ και αδειάζουμε
κουταλιές από τη ζύμη μέσα στη φόρμα και πάνω από το λευκό μείγμα.
Με ένα ξύλινο σουβλάκι ανακατεύουμε 2-3 φορές το πολύ με κυκλικές
κινήσεις το μείγμα,ώστε να σχηματιστούν τα “νερά του μάρμαρου”
όταν ψηθεί το κέικ.

DSC_0017

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω κάτω για 45-50 λεπτά.
Το τεστ της οδοντογλυφίδας απαραίτητο!!Όταν το κέικ είναι έτοιμο
το βγάζουμε από το φούρνο.

DSC_0050

Αφήνουμε να σταθεί ένα δεκάλεπτο και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.

DSC_0018

ΣΗΜ:Μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα του κέικ σε 2 ίσα μέρη και να
προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού στο ένα,
ενώ στο άλλο να ακολουθήσουμε τη διαδικασία της κύριας συνταγής.

DSC_0007

Τα ψήνουμε χωριστά σε 2 μακρόστενες καλά βουτυρωμένες φόρμες.
Με αυτόν τον τρόπο θα προκύψουν 2 διαφορετικά κέικ με μόνο
ένα μείγμα!

DSC_0011

23 σχόλια:

  1. Αγαπημένο κέικ και υπέροχη φωτογράφηση!
    Εύγε σου Αλέξάνδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To all time classic αγαπημένο κέικ των παιδικών μας χρόνων!!
    Ωραία και η εναλλακτική με τα 2 χωριστά κέικς!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγραψες πάλι :) και θα συμφώνησω με την Ερμιόνη (εξίσου εξαιρεικό site) οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξάνδρα καλημέρα! Τι διαφορά έχει αυτό το κέικ από το βιεννέζικο μαρμπρέ; Θέλω να φτιάξω κάποιο, ποιο μου προτείνεις; Προτιμώ να είναι πιο γλυκό..Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα,Αννα μου.

    Αυτό το κέικ είναι πιο υδαρές
    και λιγότερο γλυκό από το Βιεννέζικο.

    Και επειδή όπως μου γράφεις θέλεις κάτι γλυκό
    θα σου προτείνω το Βιεννέζικο.

    Ελπίζω να το δοκιμάσεις...

    Να έχεις μια όμορφη μέρα!
    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξάνδρα καλημέρα,
    Καλή αρχή στην καινούρια σου προσπάθεια.
    Έκανα το κεικ χθες και ομολογώ ότι έγινε εξαιρετικό.
    Αφράτο, ελαφρύ και γευστικότατο.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάνθη μουυυυυυυυυυ!!
      Επιτέλους!!!!!!!!
      Είπα ότι σε έχασα!!!!!!!

      Χάρηκα πολύ που είδα το σχόλιο σου!!!!
      Να'σαι καλά που δοκίμασες το νόστιμο αυτό κεκάκι.

      Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου:))

      Υ.Γ.Θέλω να μου στείλεις το μέιλ σου.....

      Καλό Σ/Κ/
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  7. kalispera mia erotisi to alevri ine gia oles tis xrisis i farina efxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα nouka μου.
      Όπου δεν διευκρινίζεται διαφορετικά το αλεύρι να ξέρεις πάντα ότι
      είναι για όλες τις χρήσεις.


      Φιλάκια πολλά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  8. alex to ekana eno fouskose poli anikse pano omorfe mera itane sa laspero sa malako pos na to po den ksero etsi prepi na ine i ekana kanena lathos apo gevsi telio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλα καλό μου κορίτσι.

    Πιστεύω ότι δεν έκανες κάτι λάθος
    γιατί οι οδηγίες είναι πολύ σαφής.

    Υποθέτω όμως ότι μάλλον ο φούρνος σου,δεν είναι τόσο δυνατός.

    Την άλλη φορά άσε το κέικ να ψηθεί 5-10 λεπτά
    παραπάνω και νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.

    Το κέικ αυτό είναι πεντανόστιμο και κυρίως ζουμερό
    όχι στεγνώ σαν τα περισσότερα,οπότε του αξίζει
    να το δοκιμάσεις ξανά!

    Καλή επιτυχία λοιπόν!
    Φιλάκια πολλά,
    Αλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή εδώ δεν κάνουμε το test με την οδοντογλυφίδα;
    Joker μου φαίνεται, ο φούρνος μου ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στους χρόνους των συνταγών...
    Θα το δοκιμάσω απόψε, για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου,Γιάννη.

      Και βέβαια κάνουμε κι εδώ το τέστ της οδοντογλυφίδας ..παράλειψη που θα διορθωθεί ΑΜΕΣΩΣ!!

      Καλό Σ/Κ
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  11. kalispera!!!mporoume na xrisimopoihsoume bitam anti gia sporelaio?k an nai poso?euxaristw poly

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,
      ναι,μπορείς να αντικαταστήσεις το σπορέλαιο με την ίδια ποσότητα ΒΙΤΑΜ!

      Καλή επιτυχία
      Καλό Σ/Κ,
      Α.

      Διαγραφή
  12. Πραγματικά το πιο νόστιμο αφράτο και λαχταριστό κεικ μαρμπέ που έχω φτιάξει! Ενθουσίασε τους πάντες και δεν έμεινε κανέις που να το δοκιμασε και να μην του άρεσε! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φτιάχνω συχνά κέικ αλλά σαν αυτό δεν παίζεται καταπληκτική συνταγή,αφράτο και νόστιμο πραγματικά Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Αλεξάνδρα...
    Είναι πραγματικά το πιο αφράτο & ελαφρύ κέικ Μαρμπέ...Ενώ δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο στα υλικά του, ξεχωρίζει από την πρώτη μπουκιά! Υπέροχη ιδέα για την μικρή μου που ξεκινάει το σχολείο για ένα υγιεινό κολατσιό! Προσπαθώ να βρώ ιδέες για σχολικό κολατσιό όπως καταλαβαίνεις...
    Συγχαρητήρια για τις υπέροχες & αναλυτικές συνταγές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα Αλεξάνδρα....
    Πραγματικά υπέροχο το κέικ μαρμπέ! Απλό στην εκτέλεση και τόοοσο αφράτο! Ενώ δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι γευστικότατο και ελαφρύ! Μια πολύ καλή πρόταση για κολατσιό για την μικρή μου τώρα που ξεκινάνε και τα σχολεία!
    Θα βρώ κι'αλλες προτάσεις σου για να καλύψουμε το καθημερινό μας παιδικό κολατσιό..👯
    Συγχαρητήρια και πάλι για τις υπέροχες και αναλυτικές συνταγές σου!😋🍴❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρωτη συνταγή που δοκιμάζω και ειναι απλα το καλυτερο κέικ ever!! Μπραβο!! Καθιερώθηκε κ το κέικ κ το σάιτ!!!

    Ελένη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα μπορούσα να το κάνω με βούτυρο, αντί για λάδι; Κ αν ναι πόσο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα μπορούσα να χρεισημοποιήσω απλό γάλα αντί για εβαπορέ;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...