Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Γιουβέτσι με κομμάτια κοτόπουλο

Ένα πιάτο Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ!!!!!!
SV101772

Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο(φτερούγες,λαιμό)
1 πακέτο κριθαράκι
1 κον κασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες περασμένες από την πρέσα του σκόρδου
80 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι
λίγο μπαχάρι σε σκόνη
1 1/2 λίτρο νερό

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μέρη του κοτόπουλου και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που
έχουμε προηγουμένως ζεστάνει καλά το λάδι μας.Ροδίζουμε το κρέας
όσο γίνεται καλύτερα από όλες τις μεριές.

SV101756

Το βγάζουμε σε πιατέλα.

SV101758

Ρίχνουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

SV101759

SV101760

Προσθέτουμε την ντομάτα,τα μπαχαρικά και το νερό.
Αφήνουμε να πάρουν μία καλή βράση.
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Εάν η κατσαρόλα μας δεν μπαίνει στο φούρνο,αδειάζουμε την
καυτή σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
Αλλιώς συνεχίζουμε τη διαδικασία στην κατσαρόλα μας.

SV101764

Προσθέτουμε το κριθαράκι,ανακατεύοντας να απλωθεί καλά. 

SV101767

Ξαναβάζουμε στο φαγητό το κοτόπουλο.Σκεπάζουμε
το σκεύος μας με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

SV101768

Ελέγχουμε ενδιάμεσα εάν χρειάζεται επιπλέον νερό και προσθέτουμε ζεστό.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε.
 

  SV101773

Η συνταγή είναι της Νίκης Χρυσανθίδου.

2 σχόλια:

  1. Πραγματικα εξαιρετικο φαγητο!!!
    Θα γλυψουμε και τα πιατα και την κατσαρολα ολη!!!χαχαχα
    Φιλακια,Α/Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...