Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Σφολιατίνια με κρέμα

Απίθανο!!!!

DSCN1154

Υλικά
2 πακέτα σφολιατίνια
50 γρ. κουβερτούρα
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
καρουλάκια σοκολάτας για το στόλισμα

για την κρέμα
1 φακελάκι κρέμα ΓΙΩΤΗΣ σοκολάτα ή βανίλια(όχι στιγμής)
1 ζαχαρούχο
900 ml.γάλα
2 βανίλιες


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρολάκι,σε
μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε,μέχρι να πήξει.Κατεβάζουμε από τη φωτιά
και προσθέτουμε μέσα τη σοκολάτα.

DSCN1121

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

DSCN1123

Απλώνουμε τα σφολιατίνια σε ταψάκι και σκεπάζουμε με
τη μισή κρέμα.

DSCN1122

Ρίχνουμε καρουλάκια από σοκολάτα,αν θέλουμε ακόμη
πιο σοκολατένια γεύση.

DSCN1125

Σκεπάζουμε με άλλη μια σειρά από σφολιατίνια κομμένα
αυτή τη φόρα στη μέση.

DSCN1126

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

DSCN1127

Τρίβουμε πάνω από την κρέμα τα σφολιατίνια που μας έχουν μείνει.

DSCN1128

Στολίζουμε με καρουλάκια σοκολάτας.

DSCN1151

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί.
Αν θέλουμε,πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη την επιφάνεια.

DSCN1163

Συνταγή από τη φίλη Χρύσα.

3 σχόλια:

  1. Γειά σου Αλεξάνδρα μπράβο για τις συνταγές σου!απλά δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ!θέλω να μου πεις αν θέλεις για αυτό το τέλειο όπως δείχνει γλυκακι σου!θα το κάνω για πρώτη φορά για τη γιορτή του άντρα μου και με έχει μπερδέψει λιγάκι η 4η φωτό γιατί μου φαίνονται συροπιασμένα τα σφολιατίνια,πρέπει να τα συροπιάσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα καλή μου.
    Όχι δεν είναι σιροπιασμένα απλά έχουν γυαλίσει από την κρέμα που έχει πέσει επάνω...
    Καλή επιτυχία...
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Αλεξάνδρα το εκτιμώ πολύ που μου απαντήσεις θα το φτιάξω στις 25 του μηνός και θα σου γράψω εντυπώσεις!!Στρατούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...