Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Κέικ κίτρινης κολοκύθας

Μπαχάρι,κανέλα και γιορτή…

DSC_0029

Υλικά
2 κούπες αλεύρι
½ κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μπαχάρι σκόνη
¼ κ.γ.μοσχοκάρυδο σκόνη
¼ κ.γ. τζίντζερ λεπτοτριμμένο ή εναλλακτικά ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά
3/4  κούπας ηλιέλαιο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα 
1/2 κούπας ψηφίδες σοκολάτα ή αν θέλουμε 1 ½ κούπας μόνο καρύδια
2 1/2 κούπες κίτρινη κολοκύθα,τριμμένη στην ψιλή μεριά του τρίφτη (δεν τη στύβουμε)


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ με σύρμα τα 8 πρώτα υλικά. 

DSC_0002      
Σε άλλο μπολ πιο μεγάλο χτυπάμε τα αβγά,τη ζάχαρη,τα λάδια και το
βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.

DSC_0003


DSC_0004

Με σπάτουλα,απαλά,βάζουμε στο μείγμα την τριμμένη κολοκύθα,

DSC_0005

τα καρύδια και τις ψηφίδες σοκολάτας.Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.

DSC_0006

Τέλος,σε δύο δόσεις προσθέτουμε και το αλεύρι με τα μυρωδικά.

DSC_0007

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 35x25εκ..

DSC_0008

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,περίπου 55 λεπτά (δοκιμή με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα απαραίτητη!).

DSC_0004

ΣΗΜ:Το μείγμα φαίνεται νερουλό,μην το φοβάστε,έτσι πρέπει να είναι!
Το κέικ βγαίνει πολύ αφράτο!!!
Αν θέλετε αντικαταστήστε τα 2 λάδια και το βούτυρο με 1 1/4 κούπας ηλιέλαιο.


DSC_0027

Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Άννα Μαρία.

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο ελαιόλαδο και βούτυρο, αντί για ηλιέλαιο. Η' αν γίνεται και μόνο ελαιόλαδο? Αν ναι, πως διαμορφώνονται οι ποσότητες σε κάθε περίπτωση? Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.

      Αν και δεν εχω δοκιμάσει το κέικ αυτό, μόνο με ελαιόλαδο, θέλω να πιστεύω ότι μια κούπα μόνο θα είναι αρκετή,
      αφού το ελαιόλαδο εχει την τάση να είναι πολύ λιπαρό!!!!

      Αφησε μας το σχόλιο σου αν το δοκιμάσεις τελικά έτσι...

      Από μένα καλή επιτυχία!!
      Α.

      Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Όταν το δοκιμάσω θα σας ενημερώσω γα το αποτέλεσμα!Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Τελικά έφτιαξα το κέικ, χρησιμοποιώντας μόνο μια κούπα λάδι, και ήταν πολύ νόστιμο. Πραγματικά τους ξετρέλανε όλους όσους δοκίμασαν. Σας ευχαριστώ και πάλι πολύ για τις συνταγές και τις συμβουλές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,
    φαίνεται πραγματικά υπέροχο το κεικ! Για να γίνει νηστίσιμο θα μπορούσα να αντικαταστήσω με κάτι άλλο τα αυγά;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραια συνταγη! Ευχαριστουμε .. Εναλλακτικα για πιο "παιδικη" εκδοχη αντι για καρυδια εβαλα καμια 10αρια σπασμενα oreo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...