Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Χυλοπίτες με λαδοτύρι και μοτσαρέλα

Ελλάδα-Ιταλία σημειώσατε Χ!!!

DSC_0111
Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες
1 κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
ελάχιστη ζάχαρη
350 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
350 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
250 γρ. αλλαντικά πικάντικα της επιλογής μας (σαλάμι μπύρας ή Ουγγαρίας ή μπέικον ή άλλο)
500 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 αβγά

Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

DSC_0088

Τις σουρώνουμε από το νερό τους και τους ρίχνουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.

DSC_0094

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.Βάζουμε σε κατσαρόλα την ψιλοκομμένη
ντομάτα και λίγη ζάχαρη.Βράζουμε την ντομάτα μέχρι να πήξει
και να εξατμιστούν τα υγρά της.

DSC_0087

Αδειάζουμε σε πυρέξ τις μισές από τις χυλοπίτες και τις
σκεπάζουμε με τη σάλτσα της ντομάτας.

DSC_0095

DSC_0096

Καλύπτουμε με το τριμμένο λαδοτύρι και τα κομμένα σε
κομμάτια αλλαντικά.

DSC_0097

Αδειάζουμε στο πυρέξ και τα υπόλοιπα ζυμαρικά και
καλύπτουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Σε μπολ ρίχνουμε και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά.

DSC_0092

DSC_0093

Αδειάζουμε πάνω από την επιφάνεια του φαγητού.

DSC_0098

DSC_0099

Ψήνουμε 30 λεπτά,σκεπασμένο,σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό ξεσκέπαστο
να ροδίσει η επιφάνεια του λίγο με τη ζέστη από το φούρνο.

DSC_0119

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο.

DSC_0126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...