Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κέικ με ψηφίδες σοκολάτας ή σταφίδες

Πεντανόστιμο!!!
DSCN0692

Υλικά
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
3 αβγά
250 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ.φηφίδες σοκολάτας ή 200 γρ. σταφίδες ξανθιές ανακατεμένες με
1-2 κ.σ. αλεύρι

ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.

DSCN0665

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

DSCN0666

DSCN0672

Στύβουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το χυμό του
πορτοκαλιού μαζί με τη βανίλια.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε.

DSCN0667

DSCN0673

Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και χτυπάμε πάλι.

DSCN0677

Τέλος,ρίχνουμε σε δόσεις,χτυπώντας,το αλεύρι που
έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.

DSCN0678

Βάζουμε τις ψηφίδες σοκολάτας ή τις σταφίδες σε μπολ
και τις πασπαλίζουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι.
Ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.

DSCN0680

Προσθέτουμε και τις ψηφίδες ή τις σταφίδες στο μείγμα
και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.

DSCN0681

DSCN0682

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 20 εκ.
ή μακρόστενη με ανάλογες διαστάσεις.

DSCN0684

Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά,
κάνοντας πάντα το τεστ της οδοντογλυφίδας.

DSCN0686

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSCN0695

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο κέικ!!!

DSCN0699

1 σχόλιο:

  1. Alexandra m se xairetw. Exw ftiaxei arjetes apo tis sintages s k m aresoun poli. Ithela na rwtisw se posi peripou posotita antistoixei o ximos apo to 1 portokali. Peripou miso flitsani? An dn exw portokali na to antikatastiso me gala h ximo apo koutaki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...