Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Πίτα πενήντα-πενήντα

Όταν οι απόψεις διίστανται…… 

SV109333
 Υλικά
1 δόση ζύμη για σπιτική σφολιάτα
λάδι για τα φύλλα

για τη γέμιση με σπανάκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300γρ. σπανάκι
άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί φέτα
1 αβγό
αλάτι,πιπέρι
για τη γέμιση με τυρί
2 κουταλιές βούτυρο
1 αβγό
300γρ. φέτα


Εκτέλεση
Για τη γέμιση με σπανάκι
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε
το φρέσκο κρεμμυδάκι.Το αφήνουμε για λίγο να μαραθεί.

SV109289

Προσθέτουμε το σπανάκι,αλάτι,πιπέρι,σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά,να μαγειρευτεί
μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι.

SV109292

Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον άνηθο,
για να διατηρήσει το άρωμά του. 

SV109305

Κατεβάζουμε από τη φωτιά,αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει
και τρίβουμε μέσα τη φέτα.Προσθέτουμε και το αβγό.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.

SV109306

για το μείγμα με το τυρί φέτα
Ανακατεύουμε μαζί και τα τρία υλικά,πατώντας καλά
με ένα πιρούνι το μείγμα. 

SV109308

Απλώνουμε το ένα φύλλο στον πάτο ενός ταψιού,αφού το
αλείψουμε πρώτα με λάδι.

SV109312

Απλώνουμε τα μείγματα σπανάκι-φέτα. 

SV109314

Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και λαδώνουμε πολύ καλά
την επιφάνεια της πίτας. 

SV109318

Χωρίζουμε σε κομμάτια.Για να ξεχωρίσουμε πού είναι η κάθε γέμιση,
εάν θέλουμε κόβουμε με δύο διαφορετικούς τρόπους. 

SV109321

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,στη μεσαία
θέση για περίπου 1 ώρα.Το τελευταίο τέταρτο του ψησίματος μεταφέρουμε
το ταψί στον πάτο της κουζίνας,για να ψηθεί καλά και από κάτω.

SV109347

Όταν ψηθεί η πίτα τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε ακάλυπτη,
για να παραμείνει τραγανή.
 
SV109336

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια Αλεξάνδρα.. Όλες οι συνταγές υπέροχες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...