Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κεφτεδάκια με αρακά

Υπάρχουν κι αυτοί οι…κεφτέδες και είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!!! 
DSC_0006

Υλικά
500 γρ. αρακά
1 κ.σ. σουσάμι
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. κύμινο
δυόσμο κατά προτίμηση φρέσκο
150 γρ. φέτα
1 κρεμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (πράσινο και λευκό μέρος)
1 αβγό
1 κρόκο
πιπέρι,αλάτι

λάδι για το τηγάνι


Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τον αρακά (περίπου 15 λεπτά).

DSC_0001   

Τον στραγγίζουμε.Όταν κρυώσει τον χτυπάμε στο μούλτι.

DSC_0002


DSC_0003

Ρίχνουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε
για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα.

DSC_0004

Πλάθουμε κεφτεδάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να
ροδίσουν από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά.

DSC_0006

DSC_0008

Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το επιπλέον λάδι.
Σερβίρουμε ζεστούς και φρεσκοτηγανισμένους.

DSC_0003

ΣΗΜ:Βάλτε αν θέλετε 2 κ.σ. σουσάμι και παραλείψτε τον κρόκο.Το αποτέλεσμα
εξίσου εξαιρετικό!!!

DSC_0001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...