Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Ελιόπιτα με αλεύρι ολικής

Για την όρεξη!

  DSC_0003

Υλικά
200 γρ. ελιές σε φετάκια
1/2 κούπας ηλιέλαιο και 1κ.σ. επιπλέον για το τηγάνι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. ρίγανη
2 κούπες νερό
3/4 κ.γ. αλάτι
σουσάμι για την επιφάνεια


Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε τηγάνι με τη μία κουταλιά λάδι τα 2 κρεμμύδια να
γυαλίσουν.

DSC_0001    

Προσθέτουμε τις ελιές και τις γυρίζουμε 3-4 φωρές να βγάλουν το
άρωμά τους.Προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

DSC_0002

Βάζουμε σε μπολ αλεύρι απλό και ολικής,αλάτι και baking.

DSC_0003

Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά,νερό
και λάδι.

DSC_0004

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι.

DSC_0005

Ανακατεύουμε και πάλι και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί
με διάμετρο 28 εκ.

DSC_0007 

Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

DSC_0008

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω,
στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

  DSC_0012

Νόστιμη παραλλαγή:Αντί για ελιές μπορούμε να βάλουμε στην πιτούλα
τυρί της επιλογής μας.
 
DSC_0024

Συνταγή της κ.Ψυχούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...