Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τηγανίτες με ανθότυρο και άρωμα πορτοκάλι

Για καλό πρωινό και όμορφη μέρα!!!
DSCN0354

Υλικά

4 αβγά χωρισμένα (κρόκοι από ασπράδι)
350γρ.κεφίρ(γαλακτοκομικό προϊόν,στα ψυγεία των σ/μ με τα γάλατα)
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ζάχαρη καστανή
220 γρ. ανθότυρο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

λάδι για το λάδωμα του σκεύους

για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα σαπράδια σε μαρέγγα.

DSCN0335

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη,κεφίρ και κροκάδια.

DSCN0330

DSCN0331

Χτυπάμε καλά με το μίξερ.

DSCN0336

Ενώνουμε τα δύο μείγματα ρίχνοντας τη μαρέγγα σε
δόσεις μέσα στο μείγμα των κροκαδιών και ανακατεύοντας
απαλά από πάνω προς τα κάτω,για να μην ξεφουσκώσει η
μαρέγγα.

DSCN0337

DSCN0340

Τέλος,προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το
ανθότυρο,αφού πρώτα το τρίψουμε με το χέρι μας και
ανακατεύουμε.

DSCN0343

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε σε
ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό σκεύος,αφού το ζεστάνουμε
πολύ καλά.

DSCN0346

DSCN0344

Ψήνουμε και από τις 2 μεριές και βγάζουμε σε πιατέλα.

DSCN0345

Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα!

DSCN0347



Η συνταγή είναι του κ. Α.Παπανδρέου.

1 σχόλιο:

  1. Συνταγη πολυ πετυχημενη,με καλες αναλογιες,αρεσε στα παιδια πολυ,εγω ομως μολις ανακαλυψα οτι δεν ειμαι φαν τους!! Για μενα καλυτερες ειναι οι κρεπες!!
    Περιεργο πρεπει να ακουγεται,εε;
    Φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...