Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Αλμυρά σνακ με 3 τυριά

Ένα απίθανο σνακ……παντός καιρού!

DSCN0657

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. baking powder
αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι
30 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
185 ml γάλα
για τη γέμιση
40 γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
40 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά ή μοτσαρέλα τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι,το baking,το αλάτι και το πιπέρι.

DSCN0637

Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι τα κομμάτια του βουτύρου και
με τα δάχτυλα τρίβουμε να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

DSCN0638

Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε,μέχρι να πάρουμε
μία ζύμη μαλακή,που να μην κολλάει.

DSCN0640

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την
ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 20x25 εκ.

DSCN0641

Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης και αδειάζουμε
επάνω στο φύλλο.

DSCN0642

Τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.

DSCN0643

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 10 ίσα κομμάτια.

DSCN0644

Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί με τις κομμένες
πλευρές πάνω κάτω.

DSCN0645

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για
15 περίπου λεπτά,μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν από μέσα.
Τα σερβίρουμε ζεστά.

DSCN0656

1 σχόλιο:

  1. τα εκανα πριν λιγο και εγιναν θεικα!!!!!!μονο που πρεπει να κανω διπλη δοση,ειμαστε και πολλα στοματα....αυριο παω βουρ για την κασεροπιτα!!!!φιλια[Αμαλια]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...