Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κέικ σοκολάτας με σιρόπι

Για τους φανατικούς της μαύρης θεάς!!!DSC_0010

Υλικά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. κακάο
1 βανίλια
150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
250 γρ. γάλα ζεστό


για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κούπας τριμμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τη βανίλια.

DSC_0038

Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

DSC_0039

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά,χτυπώντας πάντα μετά από κάθε προσθήκη.

DSC_0042

Ανακατεύουμε τη σόδα και το baking με το ζεστό γάλα.

DSC_0040

Αδειάζουμε στο μείγμα του μπολ.Χτυπάμε για 2 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.

DSC_0043 

Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε να ενωθούν.

DSC_0046

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 28-30 εκ. και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω-κάτω) για 50 λεπτά
περίπου.
Όταν είναι έτοιμο,βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

DSC_0047

για το σιρόπιΒάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.

DSC_0041     

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.Ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

DSC_0003

Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.

DSC_0007

Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.

DSC_0008

Σερβίρουμε!

DSC_0012

ΣΗΜ:Το φανταστικό αυτό γλυκάκι θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι σιροπιαστό αλλά
ελαφρώς βρεγμένο!

 DSC_0037
Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου.

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα Αλεξάνδρα, αν διπλασιάσω το σιρόπι θα είναι σιροπιασμένο και υγρό μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...