Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Ροξάκια

Διαχρονικό και πάντα επίκαιρο αυτό
το γλυκό,ξυπνά τρυφερές παιδικές
αναμνήσεις…



Συνταγές..2

Υλικά
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα γάλα χλιαρό
3 αβγά
2 βανίλιες
4 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φακελάκια ξερή μαγιά (18 gr.)

επιπλέον θα χρειαστούμε
4 κ.γ. κακάο
4 κ.γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
4 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι

κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 6 πρώτα υλικά και ζυμώνουμε.

DSCN6528

Η ζύμη μας θα κολλάει.Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να μας
ανησυχήσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.Βάζουμε το κάθε μισό σε ένα μπολ.

DSCN6529

Προσθέτουμε στο ένα μπολ τα 4 κ.γ. κακάο και στο άλλο τα 4 κ.γ. αλεύρι.

DSCN6530

DSCN6533

Ζυμώνουμε να ενσωματωθούν τα επιπλέον υλικά στο ζυμάρι μας.
Τώρα πια κανένα από τα 2 ζυμαράκια δεν πρέπει να κολλάει.
Αν παρ’ όλ’ αυτά συμβαίνει κάτι τέτοιο,προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Χωρίζουμε και πάλι το κάθε ζυμαράκι σε 2 ίσα μέρη.

DSCN6531

DSCN6534

Ανοίγουμε 2 κορδόνια με την καφέ ζύμη,μήκους 30 εκ. το καθένα.

DSCN6535

Ανοίγουμε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα με τη λευκή ζύμη και βάζουμε
μέσα στο καθένα τα κορδόνια της καφέ ζύμης.

DSCN6539

Τυλίγουμε να καλυφθεί καλά το καφέ ζυμαράκι.

DSCN6537

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι κομμάτια ζύμης,όσο το πάχος του δείκτη μας.

DSCN6538

Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.

DSCN6540

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25
λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσουν όμορφα.
Όσο ψήνονται τα ροξάκια,ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί
τα υλικά για 10 λεπτά (υπολογίζουμε το χρόνο από την ώρα που
αρχίζει ο βρασμός).

DSCN6547

Σιροπιάζουμε τα ροξ μόλις βγουν από το φούρνο με το καυτό σιρόπι.

DSCN6548

Αφήνουμε λίγο να τραβήξουν και τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά.

DSCN6549

Πρέπει  να τραβήξουν όλο το σιρόπι,γι’ αυτό θα πρότεινα να
τα αφήσετε να σταθούν όλο το βράδυ και να τα δοκιμάσετε
την επόμενη μέρα.

DSCN6569

Αν θέλετε,όταν σερβίρετε πασπαλίστε με μπόλικη κανέλα.

DSCN6552

5 σχόλια:

  1. εφοσον αυτό το γλυκό εχει μαγιά δεν πρέπει πρωτα να
    φουσκώσει το ζυμάρι και μετά να κάνουμε οτι κάναμε η εγω το κάνω λάθος?Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απιθανα!τα εφτιαξα και παλι σημερα!τελειες συνταγες,απιστευτες φωτογραφιες,ολα κατανοητα!τα συγχαρητηρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αυτην τη συνταγη σου σε γνωρισα Αλεξανδρακι μου !! τι να πω γιαυτα τα ροξακια οποιος τα εχει δοκιμασει εχει τρελαθει !!!!!! ειναι τοσο αφρατα και νοστιμα!! οποτε τα φτιαχνω αδειαζει το ταψι τοοοοοσο γρηγορα,δεν προλαβαίνω να φαω...χεχε
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oti exo kanei apo tis sintages sou einai teleies..k auti siglonistiki bravo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εκανα τα ροξακια και τα κερασα την πρωτομαγια στους φιλους και την οικογενεια μου..τα λατρεψαν ολοι, ευχαριστω...






    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...