Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Μανιταρόπιτα 2

Η τέλεια!!!

DSC_0021 

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
5-6 μανιτάρια μεγάλα ή 1 κουτί κονσέρβας μικρό
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
1 καρότο κομμένο
μαϊντανό
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
gouda τριμμένη
1-2 κ.σ. βιτάμ ή ελαιόλαδο
σουσάμι


Εκτέλεση
Σοτάρουμε με το βιτάμ ή το λάδι το κρεμμύδι,το μαϊντανό,τις πιπεριές,
το καρότο και τα μανιτάρια.

DSC_0001

DSC_0002

Στρώνουμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας τα λαχανικά και πασπαλίζουμε
με 2 χούφτες gouda και 1 χούφτα κεφαλογραβιέρα.

DSC_0003

DSC_0004

Τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο και γυρίζουμε την ένωση προς τα κάτω.

DSC_0005

Βρέχουμε με λίγο νερό ή γάλα και ρίχνουμε σουσάμι.

DSC_0006

Το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσει
η σφολιάτα, περίπου 30 λεπτά.

DSC_0011

Συνταγή από τη φίλη Βάσω.

1 σχόλιο:

  1. Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!
    Την κάναμε σήμερα με την μαμά μου.
    Απλά δεν υπάρχει! Δεν έχω λόγια.
    Το μόνο διαφορετικό που κάναμε ήταν αντί για σφολιάτα κάναμε ένα άλλο τραγανό φύλλο!

    Ευχαριστούμε για την συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...