Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σαρδέλες παντρεμένες 2

Στης ακρίβειας τον καιρό!!!

DSC_0090

Υλικά

για 3 άτομα
1300 γρ. σαρδέλες
μπόλικο μαϊντανό χονδροκομμένο
σκόρδο κατά βούληση
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο

λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,φιλετάρουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες μας.
Σε μπολ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό,περνάμε όσες σκελίδες σκόρδο
θέλουμε από την πρέσα,αλατίζουμε και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

DSC_0072

Αραδιάζουμε τις μισές σαρδέλες με την εσωτερική τους πλευρά προς
τα πάνω σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Βάζουμε από το μείγμα του μαϊντανού σε κάθε σαρδέλα και σκεπάζουμε
με τις άλλες μισές.

DSC_0075

DSC_0074

Αλατίζουμε,λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στο γκριλ με πολύ προσοχή
μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα από τη μία μεριά.
Γυρίζουμε τις σαρδέλες κι από την άλλη μεριά.Όταν πάρουν χρώμα,είναι έτοιμες.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με λεμόνι.

DSC_0081
  
ΣΗΜ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ νόστιμο φαγητό,ιδιαίτερα αν το φτιάξετε
στη σχάρα!Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ψήσιμο του ψαριού.
Δεν πρέπει να παραψηθεί και να στεγνώσει,αλλά απλώς να πάρει χρώμα.

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αλεξάνδρα και καλό μήνα,πολύ ωραίες οι σαρδέλες σου και σίγουρα πολύ νόστιμες,να είσαι καλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου,Ροδάνθη μου.
      Καλό μήνα και σ'εσένα καλή μου.Καλό φθινόπωρο να έχουμε...


      Φιλάκια πολλά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. Ξεσηκωθηκα τοσο πολυ την Δευτερα που ανεβασες αυτη τη συνταγη...!Ειχα δει κατι παρομοιο στην εκπομπη του Μαμαλακη καποτε και μου ειχε καρφωθει απο τοτε!Αφου λοιπον την ειδα και εδω εφυγα για ψαρια..!Τζιφος ομως Αλεξανδρα μου...Πουθενα σαρδελα..Την κρατω για την εβδομαδα που ερχεται ομως και θα τα πουμε παλι!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...