Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Πίτες για σουβλάκι 2

Πίτα Γύρο ή Πίτα με απ’όλα:
Tο καλύτερο Ελληνικό Fast Food


SV101076

Υλικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3/4 κούπας χλιαρό νερό
1κ.γ. ζάχαρη
500γρ.αλεύρι σκληρό
4κ.σ. λάδι
1κ.γ. αλάτι


Εκτέλεση
Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη και μια κούπα από το αλεύρι.
Φτιάχνουμε ένα χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί για 20 περίπου λεπτά.

SV101038

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο λάδι 3 κούπες ακόμη
από το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε.

SV101039

SV101040

Πλάθουμε μία μπάλα και την αλείφουμε με
λίγο βούτυρο.

SV101041

Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό περιβάλλον
να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 1-1 1/2 ώρα.

SV101045

Χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες.

SV101046

Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι 18 εκ. περίπου.

SV101047

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να σταθούν
για 30 λεπτά.

SV101048

Τρυπάμε με ένα πιρούνι.

SV101049

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγανάκι με
βαρύ πάτο και το αλείφουμε με ελάχιστο λάδι κάθε
φορά που βάζουμε μία πίτα(μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό τηγάνι,
οπότε λαδώνουμε μόνο την πρώτη φορά).

SV101050

Βάζουμε μέσα τις πίτες μία-μία.
Μόλις φανούν φούσκες στην επιφάνεια τις γυρίζουμε
από την άλλη μεριά και αφήνουμε να ψηθούν ωσότου
ροδίσουν ελαφρά.

SV101052

Τις στοιβάζουμε τη μια πάνω στην άλλη και όσο
είναι ακόμη ζεστές τις φυλάζουμε σε πλαστική
σακούλα για να διατηρηθούν νωπές.

SV101055

Όσες περισσέψουν τις βάζουμε στην κατάψυξη.

ΣΗΜ:Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε πίτσα.
Γίνονται 2 μεγάλες πίτσες σε ταψί Νο 30.


SV101069

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...