Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πορτοκαλόπιτα με φύλλα απ’ την κατάψυξη


Μήπως την ψάχνατε;

DSC_0038 


Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού

για την κρέμα
2 αβγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 baking powder(20 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

για το σιρόπι
2 1/2 κούπας νερό
2 κούπες ζάχαρη
φλούδα από 3 πορτοκάλια


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ
για 5 λεπτά.

DSC_0045

Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα και όπως είναι παγωμένα τα σπάμε με το
χέρι σε ακατάστατα κομμάτια.

DSC_0047

Αδειάζουμε τα φύλλα μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε.

DSC_0048

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι με διαστάσεις 33x27 εκ.

DSC_0049

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,με αντιστάσεις πάνω κάτω,στους 175
βαθμούς C για 3 τέταρτα.Το γλυκό πρέπει αν πάρει όμορφο σκούρο χρώμα,
όπως στη φωτογραφία.
Προσοχή:Όχι να καεί,να πάρει σκούρο χρώμα.

DSC_0002

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 7-8 λεπτά
(μετράμε από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).

DSC_0051

Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει.

DSC_0003 

DSC_0004

Όταν κρυώσει σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

DSC_0029

8 σχόλια:

  1. Το τέλειο γλυκό και πολύ εύκολα γίνεται Σ'ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ !!! Δεν έχω λόγια!! Εύκολη, ζουμερή δεν μπορώ να σταματήσω!!!
    Μπράβο !!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε τον χυμό από το πορτοκάλι στο σιρόπι ή στο μείγμα;

    Ευχαριστώ,
    Σύλβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σύλβια.

      Και βέβαια μπορεις να το κάνεις γιατί όχι.
      Τέλεια θα σου γίνει.
      Περιμένω τις εντυπώσεις σου..
      Καλό απόγευμα,
      Α.

      Διαγραφή
  4. ευχαριστω πολυ.μοσχομυρίζει κιόλας το σπίτι!!!Μόνο θα ήθελα να ρωτήσω αντί για φύλλο Βηρυτού μπορώ να χρησιμοποιήσω φύλλο κρούστας με εγγυημένο αποτέλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορώ να ψησω την πορτοκαλοπιτα και να την βάλω στην κατάψυξη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...