Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κοτόπουλο με μπίρα

Κανείς δε θα καταλάβει πώς το έχετε μαγειρέψει!

DSC_0137

Υλικά
1 κοτόπουλο σε κομμάτια
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
καρίνο για κοτόπουλο (προαιρετικά)
1 κουτάκι 330 ml. μπίρα AMSTEL

Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου
και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.

DSCN3061

DSCN3060

Αδειάζουμε το κουτάκια με την μπίρα μέσα στην κατσαρόλα,
σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε μέτρια
φωτιά,μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.

DSCN3064

DSCN3067

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και γυρίζουμε το κρέας
μας και από την άλλη μεριά.

DSCN3070

Συνεχίζουμε λίγο ακόμη το μαγείρεμα,μέχρι να εξατμιστούν και τα υπόλοιπα
υγρά από την κατσαρόλα.Το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο!
Χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία,πεντανόστιμο όπως ακριβώς το ψητό.
Κανείς δε θα καταλάβει ότι είναι ψημένο στην κατσαρόλα.

DSC_0130


ΣΗΜ: Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό και στο φούρνο.
Σε αυτή την περίπτωση,αν θέλετε,αφήστε το κοτόπουλο ολόκληρο
και γεμίστε την κοιλιά του με 150 γρ. γραβιέρα και μία ντομάτα.
Κλείσετε καλά την κοιλιά με οδοντογλυφίδες.
Επειδή κάποιες μπίρες μπορεί να πικρίζουν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε AMSTEL.

2 σχόλια:

  1. κυρία Αλεξανδρα μουμ φτανει μια μικρη μπιρα για να ψηθει το κοτοπουλο; δεν ειναι πολυ μικρη η ποσοτητα; μηπως να εχουμε και καμια μπιριτσα εφεδρικη;
    Κική Δλεδε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν δεν έχω άμστελ , μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη μπύρα, και αν ναι, ποιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...